Els efectes del temporal als Griells

El temporal d’aquesta passada setmana ha tornat a posar sobre la taula el problema de la seguretat d’uns Griells desprotegits davant del mar. La bona temporada d’estiu, en la qual hem gaudit d’una extensió de platja considerable, va aconseguir difuminar les reivindicacions i queixes dels veïns i veïnes dels Griells. Aquest temporal ens ha vingut a recordar la vulnerabilitat de la zona, ja que la major part de la primera línia de mar ha quedat sense platja i les onades piquen directament contra el mur del passeig. El tram que va des de l’edifici Voramar fins al Manureva ha quedat especialment afectat. Per contra, a la zona de davant de l’Argonavis el mar hi ha dipositat una bona quantitat de sorra, fent que els quatre últims graons de l’escala que baixa del passeig a la platja n’hagin quedat coberts, tot i que l’aigua està a tocar de l’escullera i durant el temporal va entrar dins el càmping El Molino. Des de l’Associació continuarem insistint a les autoritats responsables que vetllin i garanteixin la seguretat dels Griells.

pano_20161016_110132

Ara bé, les pluges també han contribuït a modificar el paisatge de manera positiva. El projecte Pletera Life comença a prendre forma. Passejant per la zona es poden veure totes les llacunes plenes d’aigua, senyal inequívoc que tard o d’hora les aus hi faran nius. També el Ter Vell fa goig, ja que des del mirador d’aus es poden contemplar ànecs de diferents tipus com neden a la llacuna. I si l’opció de caminar per la platja ens atreu més, podem trobar famílies entretingudes a la vora del mar recol·lectant espècies marines ben diferents, des d’estrelles de mar fins a crancs americans que el temporal havia portat a la sorra.

pano_20161016_111659

És evident que calen moltes millores als Griells i des de l’Associació farem els possibles perquè es vagin materialitzant. Però també és veritat que tenim una zona privilegiada i que el Parc Natural de les Illes Medes ofereix un entorn incomparable faci els temps que faci i malgrat qualsevol adversitat.

5 thoughts on “Els efectes del temporal als Griells

  1. lola ha dit:

    Fantastica explicaçio de la situasio ke esta pasant actualment als graells ,no desistiu de lluitar per ke las platxas tornin a lluir com al principi de estiu,pero cpm be saveu gins ke no es fasin espigons per desviar las correns no se solusoniara res i es una verdadera llastima.

  2. Pere Antoni ha dit:

    Hola a tothom.
    Bona explicacio de la situacio dels Griells. Com diu l ‘autor de l ‘article hem de vetllar per la seguretat del passeig i edificis q es troben a primera linia de mar , atesa la perillositat del mar i desproteccio natural q patim en aquest moment on ha desaparegut la platja. Tot aixo sense minusvalorar les altres necesitats del barri.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s