Gossos a la platja

CAT: GOSSOS A LA PLATJA

A la passada assemblea de 5 d’agost de 2017, la junta directiva va rebre l’encàrrec de treballar per aconseguir un canvi d’ubicació de la platja de gossos.
Després de reunions amb la regidora de platges i amb el Sr. Alcalde,  hem de comunicar que lamentablement no hem aconseguit l’objectiu. L’Ajuntament només s’ha compromès en els següents punts a resultes de la formalització de la nostra demanda formal mitjançant una instància:

  1. S’augmentarà la freqüència de pas dels agents cívics.
  2. S’imprimirà un tríptic de bones pràctiques per tal d’aconseguir un millor compliment de la normativa vigent. Se’n farà difusió per mitjà dels agents cívics del servei de vigilància de la platja, també es farà arribar als establiments hotelers, apartaments i càmpings.
  3. Es millorarà la senyalització per arribar fins aquest espai, evitant sempre que això sigui possible el pas per dins la platja.

Aquestes mesures, manifestament insuficients, encara no s’han implementat i el desgavell actual dels gossos a la platja és pitjor que mai. És quelcom que no passa enlloc més en tota la costa catalana, espanyola i probablement europea. L’ajuntament, amb la seva inacció, demostra una manca total d’interès en solucionar aquest greu problema que també ho és de salut pública.
Davant d’aquesta situació, des de l’Associació estem fent gestions amb el Síndic de Greuges per intentar que l’Ajuntament compleixi i faci complir les seves pròpies ordenances municipals:

  1. Els gossos no poden accedir a la platja fora del perímetre de la platja de gossos. Han d’anar lligats i els de races potencialment perilloses amb morrió.
  2. Els gossos per accedir a la platja de gossos no poden passar per la platja. Per tant, l’únic accés ha de ser des de la Pletera.
  3. S’han de substituir les cordes que delimiten la platja de gossos per tanques no sobrepassables per tal que els gossos no envaeixin la resta de la platja.

Lamentem haver de dir que ens estem trobant amb una manca de voluntat de l’Ajuntament per  regular aquesta situació.
Des de l’associació seguirem treballant per aconseguir un canvi d’ubicació, però aquest encàrrec de l’assemblea no serà possible per a aquesta temporada.

Enllaç a l’informe de la platja de gossos

La Junta directiva

ESP: PERROS EN LA PLAYA

En la pasada asamblea de 5 de agosto de 2017 la junta directiva recibió el encargo de trabajar para conseguir un cambio de ubicación de la playa para perros.

Tras reuniones con la concejala de playas y con el Sr. Alcalde, debemos comunicar que lamentablemente no hemos conseguido el objetivo. El ayuntamiento sólo se ha comprometido en los siguientes puntos a resultas de la formalización de nuestra demanda formal mediante una instancia.

– Se aumentará la frecuencia de paso de los agentes cívicos.

– Se imprimirá un tríptico de buenas prácticas para conseguir un mejor cumplimiento de la normativa vigente. Se hará difusión a través de los agentes cívicos, del servicio de vigilancia de la playa, también se hará llegar a los establecimientos hoteleros, apartamentos y campings.

– Se mejorará la señalización para llegar hasta este espacio, evitando siempre que esto sea posible el paso por dentro la playa.

Estas medidas manifiestamente insuficientes no se han implementado y el desbarajuste actual de los perros en la playa es peor que nunca y es algo que no pasa en ningún otro lugar en toda la costa catalana, española y probablemente europea. El ayuntamiento, con su inacción, demuestra una falta total de interés en solucionar este grave problema que también lo es de salud pública.

Ante esta situación, desde la asociación estamos haciendo gestiones con el Síndic de Greuges (defensor del pueblo de Cataluña) para intentar que el Ayuntamiento cumpla y haga cumplir sus propias ordenanzas municipales:

  1. Los perros no pueden acceder a la playa fuera del perímetro de la playa de perros. Deben ir atados y los de razas potencialmente peligrosas con bozal.
  2. Los perros para acceder a la playa de perros no pueden pasar por la playa. Por lo tanto, el único acceso debe ser desde la Pletera.
  3. Se deben sustituir las cuerdas que delimitan la playa de perros por vallas no sobrepassables para que los perros no invadan el resto de la playa.

Lamentamos tener que decir que nos estamos encontrando con una falta de voluntad del Ayuntamiento para regular esta situación.

Desde la asociación seguiremos trabajando para conseguir un cambio de ubicación, pero este encargo de la asamblea no será posible para esta temporada.

Enllaç a l’informe de la platja de gossos

La Junta directiva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s