Resum de la reunió de la presidència i comissió tècnica de l’Associació amb el Sr. Alcalde de Torroella de Montgrí, Sr Josep Mª Rufí, el dijous 22 de desembre de 2016 (CAT | ESP)

 

La reunió va ser sol·licitada per l’Associació. Des de l’Alcaldia ens van proposar diferents dates per facilitar la nostra assistència. Finalment la vam celebrar ahir, 22 de desembre.

Per part de l’Ajuntament:

 • Sr. Josep Mª Rufí, Alcalde.

Per part de l’Associació Veïnal “Els Griells”:

 • La presidència col·legiada formada per:

  • Àngel Rodríguez, President

  • Jordi Lloret. Vice-president 1r

  • Carles Lloret. Vice-president 2n

 • La comissió tècnica representada per:

  • Roger Gibert.

La reunió es va convocar per les 11h. Ha tingut una durada d’1 hora i 10 minuts.

D’entrada, l’Alcalde ens ha sorprès positivament per la gran informació que té de l’Associació, de la tasca que anem fent i de l’actitud col·laboradora de la seva Junta. Ens ha animat a seguir treballant, tal com ho anem fent, amb els regidors corresponents i amb el president de l’EMD.

L’Àngel Rodríguez ha fet una presentació de l’Associació. Ha explicat la necessitat que hi havia de crear-la per tal de disposar d’un interlocutor representatiu dels Griells.

Ha recordat la situació general crònica de deixadesa que hi ha als Griells degut a la problemàtica d’actuacions urbanístiques inacabades. Ha transmès però l’interès de l’Associació en què tot això vagi canviant.

Tanmateix però, el motiu principal de la reunió era aconseguir el compromís ferm de l’Alcaldia que la situació marítima dels Griells, escullera, platja, seguretat de béns i persones; era un problema molt greu i que calia emprendre totes les acciones possibles encaminades a una solució definitiva.

Per part de la comissió tècnica, el Sr. Roger Gibert ha entregat al Sr. Alcalde un exemplar de l’informe tècnic enviat a Costas del Estado el setembre de 2015.

També un dossier amb el recull de tots els articles de premsa publicats sobre la problemàtica dels Griells.

Vàrem exposar la inquietud del veïnat per la gravetat de la situació. El Sr. Roger Gibert, expert en la matèria, va exposar el tema des de la vessant tècnica.

Vàrem constatar que l’Alcalde és plenament conscient i coneixedor d’aquesta gravetat i que l’Ajuntament està fent la tasca que li correspon, que és ser el fil conductor amb Costas del Estado, únic òrgan competent en una solució definitiva.

Tant per part de la presidència col·legiada, com de la comissió tècnica, hem ofert a l’Alcalde la col·laboració de l’Associació en el que faci falta.

El Sr. Alcalde ha valorat molt positivament aquest oferiment i s’ha compromès a

demanar una reunió amb el Delegat de Costes a Girona, Sr Planella, i posteriorment anar al Ministerio de Costas, a Madrid, només per parlar d’una solució per als Griells. A més, intentarà que un representant de l’Associació hi pugui assistir.

Hem aprofitat per posar en valor Els Griells i demanar un canvi d’inèrcia respecte al tracte que històricament ha rebut. Hem de dir que aquest canvi l’hem percebut tant en aquesta reunió amb l’Alcalde com en les reunions mantingudes amb l’EMD i regidors de l’Ajuntament.

Associació Veïnal “Els Griells”: Presidència col·legiada i Comissió tècnica

ESPAÑOL

Resumen de la reunión de la presidencia y comisión técnica de la asociación con el Sr. Alcalde de Torroella de Montgrí, Sr Josep Mª Rufí, el jueves 22 de diciembre de 2016.

La reunión fue solicitada por la asociación. Desde la alcaldía nos propusieron varias fechas para facilitar nuestra asistencia.

Por parte del Ayntamiento:

 • Sr. Josep Mª Rufí, Alcalde.

Per parte de la Associació Veïnal “Els Griells”:

 • La presidencia colegiada formada por:

  • Àngel Rodríguez, President

  • Jordi Lloret. Vice-president 1r

  • Carles Lloret. Vice-president 2n

 • La comisión técnica representada por:

  • Roger Gibert.

La reunión se convocó a las 11h. Ha tenido una duración de 1 hora y 10 minutos.

De entrada, el Alcalde nos ha sorprendido positivamente por la amplia información que tiene de la Asociación, del trabajo que estamos realizando y por la actitud colaboradora de la actual Junta Directiva. Nos ha emplazado a seguir trabajando, tal como venimos haciendo, con los regidores correspondientes y con el presidente de la EMD.

Angel Rodríguez ha presentado la Asociación. Ha explicado la necesidad de crearla para disponer de un interlocutor representativo de Els Griells.

Ha recordado la situación general crónica de dejadez que hay en Els Griells debido a la problemática de actuaciones urbanisticas inacabadas. Ha transmitido el interés de la Asociación en que todo ello vaya cambiando.

Sin embargo el motivo principal de la reunión era conseguir el compromiso firme de la Alcaldía que la situación marítima del Els Griells, escollera, playa, seguridad de bienes y personas; es un problema muy grave y que es necesario emprender todas las acciones posibles dirigidas a una solución definitiva.

Por parte de la comisión tècnica, el Sr. Roger Gibert ha entregado al Sr. Alcalde un ejemplar del informe técnico enviado a Costas del Estado el setembre de 2015.

También un dossier con una recopilación de publicaciones de prensa referidas a esta problemàtica de Els Griells.

Expusimos la inquietud de los vecinos por la gravedad de la situación. El Sr. Roger Gibert, experto en la materia, expuso el tema desde el punto de vista técnico.

Pudimos constatar que el Alcalde es plenamente consciente y conocedor de la gravedad de la situación. Igualmente que el Ayuntamiento está haciendo el trabajo que le corresponde y que es hacer de hilo conductor con Costas del Estado, único organo competente en una solución definitiva.

Tanto por parte de la presidencia colegiada como de la comisión técnica, hemos ofrecido al Alcalde la colaboración de la Asociación en lo que haga falta.

El Sr. Alcalde ha valorado muy positivamente este ofrecimiento y se ha comprometido a pedir una reunión con el Delegado de Costas, Sr. Planella, y posteriormente ir al Ministerio de Costas, en Madrid, específicamente para tratar de una solución definitiva para Els Griells. Además, intentará que asista también un representante de la Asociación.

Hemos aprovechado la reunión para poner en valor Els Griells y pedir un cambio de inercia en el trato que históricamente hemos recibido. Tenemos que decir sin embargo que este cambio lo hemos percibido en esta reunión y también en las reuniones mantenidas con la EMD y regidores del Ayuntamiento.

Associació Veïnal “Els Griells”: Presidència col·legiada y Comissió tècnica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s